Ariq

>> Sunday, January 31, 2010

by: Thaqif Bani






Hadirmu di sisi bagaikan cahaya
Memancar terang ke sudut hatiku ini
Senyum tangis tawa mu
Bak irama dan lagu
Tersusun indah menjadi puisi syahdu

Sinaran matamu kilauan permata
Menyinar menerangi alam sementar
Kau kirimkan bahagia
Namun tak ku sangka
Semua ini sementara saja

Ariq
Namamu terukir di hatiku
Dikau pengubat rindu
Dikala hati sendu

Ariq
Kehadiranmu membawa makna
Tapi mengapa hanya seketika

Bagaimana nanti andainya kau pergi
Haruskah ku meratapi di dalam sepi
Aku diusung rindu
Hanya dalam lagu
Ingatan tulus suci kita bersamamu

Sejahteralah kau Ariq
Kau pasti ku rindu

------------------------------------------------------------------------------

currently, i'm listening to this song. macam biasa, sebelum ni aku dah cerita yang aku suka suara budak ni. he's singaporean. ni kategori merdu kot suara camgini. macam kau dengar burung berkicau tu... sedap aje di dengar. hehehe


aku convertkan dari youtube jadi MP3. lepas tu ada 1st part and last part aku cut sikit. sebab tanak dengar suara orang bercakap. cari yang recorded takde pulak. tapi, lagu ni siap ada karaoke yer... maybe kat singapore je la ada. kat sini, macam tak pernah perasan pulak.


layankan aje lah lagu ni dulu. best lah suara dia...





p/s: lagu takde kena mengena dengan aku. cuma, aku suka sangat suara budak ni.

Read more...

taste

>> Monday, January 11, 2010

ape taste? aku sebenarnya tak tau nak letak tajuk ape. jadi, main taram je lah tu. agak confuse apsal tetiba aku suka dengar lagu bunkface. takdelah suka beriya-iya tapi, camane tah aku boleh rasa macam best je.


tadi siap gigih cari kat youtube. aku kan takde TV, sekali je lah pernah tenguk TM ads yang ada bunkface tu. memula tak tahu nak hit ape, last-last aku letak bunkface+advertisement jer. keluar lah vids tu... yerr... tu yang aku cari!


aku rasa adverts tu antara yang nampak class kat malaysia ni. well, sebelum ni Petronas sure nombor 1 kan. owh, iklan kaki buli tu pun class jugak. maybe, kalau bagi kat orang-orang yang berkarya sebab arts dan ada soul aku rasa semua iklan kat malaysia ni superb. aku tak sangka ada lagi orang buat iklan membaca amalan mulia yang dalam tren tu. yang giler arkib gayanye. huhuhu... sedih weyh tenguk. macam Malaysia ni kurang sangat orang creative. padahal ramai jer kan orang berseni?


dah aku download lagu situasi dengan through my window. situasi ni dok melayan anastahir kat youtube. terus gigih cari. hehehe... pulak tu ada FT dalam vids yang tu. punya baik dia cover belakang anas. kantoiii jugak! nyeh! nyeh! nyeh!


kepala dok list lagu nak burn dalam cd. 2 lagu ni dah confirm, lagu FT, lagu ape lagi yang best? sungguhlah aku ni tak tahu latest music ke ape. adalah few songs aku dok download.. itu pun kena tenguk kat music charts. check kat hitz.fm dengan hot.fm. lagu-lagu indo latest dah lama aku tak amek tahu. sebab dah tak upload lagu kan sekarang ni... macam nak cari rock 80-an lah. zaman abang2 dengan akak2 aku membesar dulu.. hehehe..


ok. layan TM ads - Everyone Connect





credit to: bunkfacenet


best?





nota pendek:


- kalau kau rajin, try search youtube T-Mobile adverts. mungkin TM amek idea dari situ.
- but, TM everyone connect ni aku rasa mantap lah. at least, ada persaingan dengan adverts Petronas.
- marilah orang-orang seni berkarya. aku suke. :)
- Mascara ada event 6 Februari. dari dulu aku teringin nak pergi.
- Frinjan pun baru lepas buat kat Shah Alam. tak pergi gak. T_T
- sila percaya, aku suka dengar orang baca puisi.

Read more...

review

AJL dah abes. semua pun tahu Aizat menang. errmm... aku dah google lirik lagu tu. because of Yasmin Ahmad, aku terima je lah. sebab personally, aku memang tak berkenan ngan budak laki si penyanyi tu. haihsss.

oh, nasib baik FT menang jugak. walaupun dapat nombor 3. Yuna? i love her song. dari dulu pun aku suka music dia. cuma bila masuk ke mainstream, tah pasal ape macam dah tak berapa perasan pulak. aku ada full album masa dia still indie. macam lagi best kot layan yang tu.

aku review berdasarkan apa yang aku dengar jer lah ye. tak payah nak marah ke ape, pasal aku bukan music industry punye orang. dan dengan streaming live TV3 yang boleh tahan sakai jugak adalah potong mood. geram jer aku tadi yer.

yang lain-lain tu rasa pun ok jugak kot dorang nyanyi. majoriti pun dari reality show kan. cuma Tomok kot tune cam ke laut plak. Misha Omar aku tak dapat tenguk dia perform, tapi dapat dengar dari hotfm. sedap juga la..

cuma disebabkan ni adalah Juara Lagu, yang majoriti tenguk lirik dan melodi. kita tenguk lirik sang juara...


Malay Version by Aizat

Aizat - Pergi

Sayu terpisah
Hikayat indah kini hanya tinggal sejarah
Berhembus angin rindu
Begitu nyamannya terhidu wangian kasihmu
Hujan lebat mencurah kini
Bagaikan tiada henti
Kaulah laguku kau irama terindah
Tak lagi kudengari
Kau pergi.. pergi..
Sepi tanpa kata
Terdiam dan kaku tak daya kau kulupa
Apa pun kata mereka
Biarkan kenangan berbunga di ranting usia


English Version By Pete Teo

Pete Teo - I Go

So long, fare thee well
The dancer and the dancing days have taken leave and fell
So turn down this bed of stone
Quench me with the deadly nightshade from the rose that you belong

The long December rain is falling now
Running down on streets to nowhere
Music is my life you're my sweetest nightingale
But I can't hear it here no more
And I go
I go

Hush now, don't shake or break
Words have fallen silent like soldiers to the grave
No matter what they do or say
Lay me on the sleepy meadow by the tracks upon your face

--------------------------------------------------------------------------------------------


aku tak tenguk Talentime lagi. kena tenguk lah kot lepas ni. hurmm... dah lah.

Read more...

Bercinta

>> Sunday, January 10, 2010




Benarkan ku 'tuk berbicara...
Bicara terus ke hati mu.. Hati mu..
Hati yang penuh rasa ragu
Jangan terus pergi
Tanpa mendengar ku
Mungkin mudah
Untuk kau terus berlalu
Nanti dulu
Berikanlah waktu
Untuk aku, untuk kamu

Ingatkah lagi waktu kau bersama ku
Kaku aku melihat mu
Lidah kelu sedangkan aku
Mahu kau tahu
Aku cinta pada mu
Benci pada mu
Cinta pada mu

Ke tepi lihat ku berlalu
Pasti itu yang terbaik untuk ku
Tiada lagi mahu ku tahu
Tentang hidup kamu
Tentang mati kamu
Aku tahu
Engkau tahu apa yang mata ku tahu
Apa yang kau tunggu
Mahu aku buka pintu?

Ingatkah lagi waktu kau bersama ku
Kaku aku melihat mu
Sedang aku mahu kau tahu
Dengar kata ku
Aku cinta pada mu
Benci pada mu
Cinta pada mu

Sakitnya aku
Membenci kamu
Sakit lagi mencintai mu
Dan aku pergi
Tapi kembali
Benci aku mencintai diri mu
Ku benci... Kamu
Ku cinta... Kamu

-------------------------------------------------------------------------------------


tetiba semangat dengar lagu FT yang ni. aku ada full album dia yang sampai syurga kot. takdelah dengar sangat, but few songs aku suka lah suara dia. tak kira lah pakcik ni over sket time performance. suara mantap!

kalau lah aku lelaki kan... confirm belajar main gitar plus kot suara sedap sket.. husky2 gitu. pehtu nyanyi. hahahaha! apeke motif dok melayan budak-budak buat cover kat youtube terus jadi gini ko ni ben? *gilo!*

ok lah, so lagu ni jadi next favourite songs dari FT. sebelum ni aku suka sampai syurga dengan cuba. kena burn cd ni... nak dengar dengan JoJo. ngeeeehhhh!

Read more...

wohooooo!

>> Saturday, January 09, 2010

aku takde ape nak cerita. cuma, aku terjumpa satu lagi youtube yang aku rasa macam best. dan yang bestnye, kali ni budak perempuan pulak. mungkin pada orang biasa-biasa kot. tapi, aku cam suke je dia nyanyi. this is the link: syamiaz


arrr... aku terjumpa link dia masa jenguk video anastahir. owh, dia pun ada compose lagu jugak. memang talented la budak ni... rasa suara dia sesuai dengan lagu sedih-sedih sikit kot. aku tak pernah dengar pulak lagu ST12 yang dia cover tu. agak sedih lah lagu ni. sesuai dengan suara dia...


aku nak tulis lagi, tapi takde ape cerita. nanti-nanti lah sambung lagi. :)

Read more...