Headlamp Savvy

>> Thursday, December 23, 2010

lepas ni kalo cerita pasal kereta, aku mesti letak nama "Savvy" sekali. sebab aku tenguk search punye list ada yang datang kat entry pasal problem dengan savvy dulu. so, ramai lah jugak yang bermasalah macam aku la kan?


ok, aku tatau apehal tetiba headlamp aku dedua gol serentak. padahal aku baru je ganti both mentol. yang sebelah kiri masa bulan puasa kalo tak silap. yang belah kanan baru lagi... dalam bulan 11 macamtu. sekarang tak menyala dah.


aku mula lah nak mengamuk kalo benda mintak duit time2 sengkek ni. kalo takat mentol je terbakar takpe jugak. dibuatnya tah ape rosak ke... sakit hati! aku cuba lah google pasal lampu savvy. sejak aku ganti mentol baru selalu kena high beam. memang tinggi rupanya lampu aku tu.. lepas tu ada yang bagitau kena check fius la dengan ape nama tah... soket kot? yang tempat base kita pasang mentol tu.. kalo mentol rumah tu aku panggil soket.



lepas tu, aku terlupa pulak berapa watt mentol asal savvy. ada jumpa kat forum dia tulis 55W sebab dia ganti ke 100W dah terbakar lagi pulak. so, minggu ni aku tak keluar malam. takkan nak pakai high beam, mau buta pulak biji mata orang. ni aku risau lah kalo wayar ke ape ke yang rosak. pasal aritu masa bateri kong aku park kat depan hostel tu. gila banyak tikus kat situ. bukak bonet depan aritu pun segala macam mak nenek tulang ayam ada. tolongla... mintak2 takde dia mengigit wayar dalam kete aku.


ahad ni aku pegi hantar servis. dah terlebih sikit, tapi takpe lah. ganti minyak hitam dengan oil filter je. allignment sekali la, dah ke kiri aje kete aku tu. lepas tu nak suruh brader pomen tu check lampu. aritu aku ganti mentol kat kedai aksesori. mula lah buat aku tak percaya kat orang. nanti nak suruh brader tu check ape hal mentol aku boleh terbakar serentak. aku beli mentol tu murah je... RM12. tak ingat ape jenama. yang ori savvy tak silap aku philips. tapi, harga nak RM35. kete lain pakai yang biasa ok je.. jangan lah gatal tak boleh pakai benda tak ori ye.. menyenakkan otak aku betul.



tak suka lah benda yang menyemakkan kepala macam ni. haihs!

Read more...

love story

>> Wednesday, August 04, 2010

found this song from fren's FB. here the VC...



Whenever I'm alone with you
You make me feel like I am home again
Whenever I'm alone with you
You make me feel like I am whole again

Whenever I'm alone with you
You make me feel like I am young again
Whenever I'm alone with you
You make me feel like I am fun again

However far away, I will always love you
However long I stay, I will always love you
Whatever words I say, I will always love you
I will always love you

Whenever I'm alone with you
You make me feel like I am free again
Whenever I'm alone with you
You make me feel like I am clean again

However far away, I will always love you
However long I stay, I will always love you
Whatever words I say, I will always love you
I will always love you

Read more...

masalah saya bersama Proton Savvy

>> Sunday, April 25, 2010




aku memang tekanan nih. dah abes jenuh aku baca segala mak nenek forum, review pasal Savvy. tapi, macam biasalah bukannye paham sangat. entah ape yang aku baca pun tatau. even aku dah register pun kat savoc.com tu. cumanye, tak pernah lah lagi bertanya2 kat situ. macam segan pulak kot. hohoho!


tadi aku check minyak itam. itu je lah gamaknye yang aku paling reti. sebab dari aritu aku dah perasan yang ada leaking bawah kete. dan dah aku check pun memang confirm minyak itam yang menitik jatuh ke bumi. tadi aku check, had minyak aku tu dah makin turun. lagi sikit je nak minimum. apekejadah ko pergi leaking kat situ??? ayyooooo! so, weekend depan aku hantar bengkel.



then, sebab aritu brader pomen tu suruh ganti spark plug. jadinya aku survey lah harga. apsal aku ada jumpa yang mahal giler, brand Denso... 4 bijik dalam 200 lebih. memang mahal ek? lepas tu brand Bosch aku tenguk range 60-80 je. ada jugaklah yang RM90++. tapi, haruslah aku tenguk yang murah kan? so, aku nak tanya apeke beza segala macam brand nih?



lepas tu, aku dok baca2 review segala ni... main problems savvy adalah jerking. maka erin, rupanye bila kite drive tersengguk2 adalah perkara biasa. hahaha! tapi idakler pernah kete aku tu terstop tengah jalan. apa aku baca tu, kena pandai nak main minyak ke clutch ntah.



so, sini aku nak paste je lah ape yang orang comment ni. pasal takut aku tak ingat. kalo ada sesape nak tambah komen dipersilakan. sangat dialu-alukan yer...


1) The battery regardless how good it is need to be replaced every year.

2) Difficulties to start is due to Speed Sensor. The speed sensor is located underneath the engine / gearbox bay. The sensor need to be cleaned or replace due to an accumulation of dirt. This is the main reason why car cannot start. Get it cleaned every 20000km or otherwise replacing the cable will cost extra.

Proton Savvy maintenance : Do check radiator and sensor regularly and do not hesitate to service it. Other maintenance is cool.

Guys...

Knowingly savvy shares common minor problem. Engine difficulties to start and jerking.. It happened to me.. so I went to a Renault specialist and only cost me RM45.00 only.

1) Throttle body re service.

2) Flywheel Speed Sensor re clean.

Result: Positive response and easy to start. Less jerk.Recommended to re service every 30000km.

Time consumed: 40 minutes for constant servicing.

I don't have any problems driving Proton Savvy. It has been almost 04 years and only wear and tear. Here are my suggestion :-

1) Car Jerk : Clean the throttle bodies and sensor. No need to replace parts.

2) Car difficulties to start : clean the sensor only.

3) Car engine wobbling : it's time to change to coil. I only changed one time and costs only RM400.00.

4) Tip top Robotics (AMT) transmission : each time you at the traffic light or stop a while ensure engaged Neutral. It is the same concept as Alfa selespeed or latest DSG Golf GTI. (Please read the manual or consult sales personnel before drive). Even DSG transmission manual book advises to put in neutral, then use handbrake.

5) Can be serviced in either Proton or Renault specialist.

6) Never use emergency brake while engaging 1st gear. It will slowly damage the dry clutch.

All I can advise is the radiator fan. It is a normal operation if you turn off the engine and the fan still running for few minutes.

If you can see this car only equip with 01 Hugh fan to operate both radiator and air conditioned system. It is part of the weight saving factor. No problem will appear if you take care the radiator coolant as per schedule.

I have realised the radiator coolant need to changed up to 7 litres every 20000km which is contradict from the manual book. But I am sure there are some reason why Proton ask their customer to change the radiator coolant more regularly. Perhaps due to Malaysia hot climate require the Renault based engine to be serviced in tip top condition.

I understood Renault engine requires good mantenance especially radiator operation in a very hot climate like malaysia.


semua komen2 ni aku dapat dari sini. so, big thanks to all commenters. at least, i got few ideas bout my savvy. *big claps everyone!*



so, yang aku paham tak paham tu... benda yang nak di service ni perlu ke di bagitau kat pomen or bila kita hantar service dorang tau dah benda ape yang nak di settelkan? sebabnye aku memang tak kenal lah ape tu throttle la.. ignition coil tu apekah bendanya... and macam2 lagi tu.



lepas tu, banyak2 benda yang aku ingat masa seller tu bagi kereta cuma pasal coolant radiator je. dia pesan suruh pakai yang pure coolant. jangan ada yang campur air. dalam kereta aku ada sebotol. tu genuine lah proton punya. then ada 1 komen tu kan, suh ganti after 20000km. so, coolant ni memang kena ganti lah yer walaupun banyak lagi? ke macamane? ke bila nak buat major service, semua segala benda dorang ganti? apekah semua iniiiiii??????



aku dah sakit pale kalo memikir pasal kereta. kereta problem, maknanye duit pun akan problem sama. so, aku akan bertimpa2 dapat major problem serentak. owh ye, insurans dengan roadt*x tu pun aku lom bayar lagi yer. uwaaaaaa! plannye nak bayar bulan depan ni. cepatlah dapat kerja baru... :((



bunyik dung dang kat tayar tu aku malas nak memikir dulu. sebab kereta ni kalo gerak pun time weekend je. ari kerja memang elok tersadai bawah khemah. berdebu macam hape. dah naik malas aku nak basuh. pasal tiap kali aku basuh, dan2 tu jugaklah hujan mencurah2. sat lagi aku beli vacum kereta. tu jer pun yang buat aku sakit mata pasal kat kaki ada pasir lah..daun2 lah... rimas! ingat nak pakai yang macam myvi tu. apenama tah... macam letak kat toilet. hahaha! senang sket kot aku nak membuang pasir ke daun terlekat kat tempat kaki.



so, takdelah niat gatal nak upgrade kete aku jadi bukan2. dedulu ada gak terasa nak tukar rim. pasal yang ori tu rupa plastik. hehehe... nanti2 dulu lah. baik settle kan benda2 major ni dulu. owh.. lagi satu, aku kena ganti viper. cermin aku memang kelabu time hujan. sangat bahaya!



pasal kete ni, actually aku tak rasa pun nak complain sangat. masalahnya cuma sebab aku tatau ape pasal kereta. so, bila ada yang tak kena macam menyakitkan hati. kot lah aku bawak vios sekalipun, kalo dah tatau pape pasal kete tetap juga kata kete tu bermasalah, ye tak? so far, savvy ni aku rasa best je kalo bawak kat highway. before accident dulu lagi sedap. aku tak rasa melayang pun. mean bawak laju pun cam ok jek.. cuma paling tinggi aku tekan pun 140 je lah kan. motip takut kena speedtrap? hahaha!



since the jerking problems tu masalah majoriti savvy owner, aku kena lah mengkaji macamana nak reduce benda tu. sometimes memang takde pun tersengguk walaupun aku slowdown kat traffic lite. kadang2 ada... kena tenguk lah cane aku main minyak ngan break/clutch tu kot. yang aku perasan, kalo jammed teruk bila meter below 20 dia memang tersengguk. tapi, aku assume sebab gear tak masuk. macam kete manual jugak lah since savvy ni amt. banyaknye benda nak kena study... huhuhu



ni lagi satu komen pasal tayar. kot lah aku gatal nak tukar kan... boleh jugak aku refer kat entry ni balik semula. ko ingat, aku boleh hafal semua ke ape2 benda pasal kete ni? uhuk!


To change tire here are your options:-

1) Use back the same size, but performance tire.Effect: More grip.

2) Original 15 Inch Rim : Use tire size 185/50 R15.
(Bridgestone and difficult to find).Effect: More grip. Much better handling than original tyre size.

3) Widened 15 Inch Rim : Use tire size 195/45 R15 (Yokohama)
Effect: More stabilized handling with more sensitive steering.

Other than this size, it will cause a problem especially with loads and during turning. I suggest try to find a workshop who specialized in K Car wheel segment. Not suprised if you can find 16 inch wheel with tyre size 195/ 40 R16 or 195/35 R16 in Malaysia. But not all workshop has it. Japan already has this tire size for small car.



berguna semua kan komen2 ni. baguslah dorang. terima kasih sangat. so, motif aku menepek segala komen ni pun.... encik asrol dan cik erin silalah mengambil perhatian sekali. hahaha! hanya korang lah tempat ku mengaduuuuuu! cewah! ngeheheheee.




.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.







p/s: dan2 ni lah rasa nak cari bopren sorang. malas ok nak memikir pasal kete!

Read more...

future

>> Monday, March 29, 2010




one of my fave songs.

Read more...

I Just Haven't Met U Yet

>> Wednesday, March 17, 2010





I'm not surprised.
Not everything lasts.
I've broken my heart so many times I stopped keeping track.
Talk myself in.
I talk myself out.
I get all worked up, then I let myself down.

I tried so very hard not to lose it.
I came up with a million excuses.
I thought I thought of every possibility.

And I know someday that it'll all turn out.
You'll make me work so we can work to work it out.
And promise you, kid, that I'll give so much more than I get.
I just haven't met you yet.

Mmmm...

I might have to wait.
I'll never give up.
I guess it's half timing,
And the other half's luck.
Wherever you are.
Whenever it's right.
You'll come out of nowhere and into my life.

And I know that we can be so amazing.
And baby your is gonna change me.
And now I can see every possibility.

Mmmm...

But somehow I know that it'll all turn out.
And you'll make me work so we can work to work it out.
And I promise you, kid, that I'll give so much more than I get.
I just haven't met you yet.

They say all's fair.
And in love and war.
But I won't need to fight it.
We'll get it right and,
We'll be united.

And I know that we can be so amazing.
And being in your life is gonna change me.
And now I can see every single possibility, mmmm.

And someday I know it'll all turn out.
And I'll work to work it out.
Promise you, kid, I'll give more than I get,
Than I get, than I get, than I get.

Ohhh!

You know it'll all turn out.
And you'll make me work so we can work to work it out.
And I promise you, kid, that I'll give so much more than I get.
I just haven't met you yet.

I just haven't met you yet.
Ohh, promise you, kid, to give so much than I get.

(I said love, love, love, love...)
I just haven't met you yet

I just haven't met you yet.



_________________________________________________________________


lalalalalaaaaa! macam biasa, aku tatau lagu ni lama ke baru ke.. one of my FB's fren post it on her wall. nice song and melody... :)




ehem... future hubby, i juz haven't met u yet. *wink*

Read more...

Sharing the Biscuits

>> Friday, March 05, 2010

















































































































































































































after checkin few old emails, i found this slideshow. done a lil editin, and here we go. nice story ain't it?





p/s: need a lot of positive vibes

Read more...

LOL

>> Monday, February 08, 2010

im laughing ok? aku baru lepas tenguk HIMYM episode 1, season 1. ok, aku lembab. hahaha!


disebabkan entry ini, malam tu jugak aku start torrent. tapi, sampai arini season 1 tu belum abes lagi aku download. yang aku tenguk tadi, sebab aritu aku dah terdownload guna single link. so, lepas episode 1 aje. nak tenguk sampai episode 22 kena lah tunggu torrent aku tu.


dan...aku boleh download siang je lah yer. sebab aku nak pakai line office. w1max aku ada limit 20G sebulan je. sekarang pun asyik dc pasal macam nak exceed limit. ceh!


giler lama aku tak tenguk series ok. walaupun cerita ni dah lama, sekarang dah masuk season 5. ni lah akibatnya takde tv. memang aku tak amek kesah langsung. paling tidak pun dulu aku follow heroes, grey anatomy's dengan ape yer...ada jugak la few series. oh, CSI pun aku suka. sekarang memang hampeh. hah! prison break pun aku follow sampai series baper tah. pehtu, malas nak ikut. hehehe...


kalau line office aku tak sakai, cepatlah download 4 full season tu. kalau sakai, tak tau lah bila dapat semua. eh, dr. HOUSE pun aku nak download lah. kena mintak tokey2 torrent nih. macam rajin pulak aku nak download semua tu.



hehehehe...

Read more...

Try

>> Thursday, February 04, 2010

: by Nelly Furtado





All I know
Is everything is not as it's sold
but the more I grow the less I know
And I have lived so many lives
Though I'm not old
And the more I see, the less I grow
The fewer the seeds the more I sow

Then I see you standing there
Wanting more from me
And all I can do is try
Then I see you standing there
Wanting more from me
And all I can do is try

I wish I hadn't seen all of the realness
And all the real people are really not real at all
The more I learn the more I cry
As I say goodbye to the way of life
I thought I had designed for me

Then I see you standing there
Wanting more from me
And all I can do is try
Then I see you standing there
I'm all I'll ever be
But all I can do is try
Try

All of the moments that already passed
We'll try to go back and make them last
All of the things we want each other to be
We never will be
And that's wonderful, and that's life
And that's you, baby
This is me, baby
And we are, we are, we are, we are
Free
In our love
We are free in our love


---------------------------------------------------------------------------------------------


i saw one of my FB's fren post this lyrics. then, as usual i love mr.Google. here we go.. enjoy the song.

Read more...

I Promise Myself

>> Monday, February 01, 2010

To be so strong that nothing can disturb my peace of mind.

To talk health, happiness, and prosperity to every person I meet.

To make all my friends feel that something is worthwhile in them.

To look at the sunny side of everything and makes my optimism comes true.

To think of only of the best, to work only for the best, and expects the best.

To be just as enthusiastic about the success of others, as I am about my own.

To forget the mistakes of the past and press on to the greater achievements of the future.

To wear a cheerful expressions at all times and give a smile to everybody living creature I meet.

To give so much time to improving myself that I have no time to criticize others.

To be too large for worry, too noble for anger, too strong for fear, and too happy to permit the presence of trouble.

To think well of myself and to proclaim this fact to the world, not in loud words but in great deeds.

To live in the faith that the whole world is on my side, so long that I am true to the best that is in me.



p/s: copy down from somewhere. i like it so much.


Read more...

Ariq

>> Sunday, January 31, 2010

by: Thaqif Bani






Hadirmu di sisi bagaikan cahaya
Memancar terang ke sudut hatiku ini
Senyum tangis tawa mu
Bak irama dan lagu
Tersusun indah menjadi puisi syahdu

Sinaran matamu kilauan permata
Menyinar menerangi alam sementar
Kau kirimkan bahagia
Namun tak ku sangka
Semua ini sementara saja

Ariq
Namamu terukir di hatiku
Dikau pengubat rindu
Dikala hati sendu

Ariq
Kehadiranmu membawa makna
Tapi mengapa hanya seketika

Bagaimana nanti andainya kau pergi
Haruskah ku meratapi di dalam sepi
Aku diusung rindu
Hanya dalam lagu
Ingatan tulus suci kita bersamamu

Sejahteralah kau Ariq
Kau pasti ku rindu

------------------------------------------------------------------------------

currently, i'm listening to this song. macam biasa, sebelum ni aku dah cerita yang aku suka suara budak ni. he's singaporean. ni kategori merdu kot suara camgini. macam kau dengar burung berkicau tu... sedap aje di dengar. hehehe


aku convertkan dari youtube jadi MP3. lepas tu ada 1st part and last part aku cut sikit. sebab tanak dengar suara orang bercakap. cari yang recorded takde pulak. tapi, lagu ni siap ada karaoke yer... maybe kat singapore je la ada. kat sini, macam tak pernah perasan pulak.


layankan aje lah lagu ni dulu. best lah suara dia...





p/s: lagu takde kena mengena dengan aku. cuma, aku suka sangat suara budak ni.

Read more...

taste

>> Monday, January 11, 2010

ape taste? aku sebenarnya tak tau nak letak tajuk ape. jadi, main taram je lah tu. agak confuse apsal tetiba aku suka dengar lagu bunkface. takdelah suka beriya-iya tapi, camane tah aku boleh rasa macam best je.


tadi siap gigih cari kat youtube. aku kan takde TV, sekali je lah pernah tenguk TM ads yang ada bunkface tu. memula tak tahu nak hit ape, last-last aku letak bunkface+advertisement jer. keluar lah vids tu... yerr... tu yang aku cari!


aku rasa adverts tu antara yang nampak class kat malaysia ni. well, sebelum ni Petronas sure nombor 1 kan. owh, iklan kaki buli tu pun class jugak. maybe, kalau bagi kat orang-orang yang berkarya sebab arts dan ada soul aku rasa semua iklan kat malaysia ni superb. aku tak sangka ada lagi orang buat iklan membaca amalan mulia yang dalam tren tu. yang giler arkib gayanye. huhuhu... sedih weyh tenguk. macam Malaysia ni kurang sangat orang creative. padahal ramai jer kan orang berseni?


dah aku download lagu situasi dengan through my window. situasi ni dok melayan anastahir kat youtube. terus gigih cari. hehehe... pulak tu ada FT dalam vids yang tu. punya baik dia cover belakang anas. kantoiii jugak! nyeh! nyeh! nyeh!


kepala dok list lagu nak burn dalam cd. 2 lagu ni dah confirm, lagu FT, lagu ape lagi yang best? sungguhlah aku ni tak tahu latest music ke ape. adalah few songs aku dok download.. itu pun kena tenguk kat music charts. check kat hitz.fm dengan hot.fm. lagu-lagu indo latest dah lama aku tak amek tahu. sebab dah tak upload lagu kan sekarang ni... macam nak cari rock 80-an lah. zaman abang2 dengan akak2 aku membesar dulu.. hehehe..


ok. layan TM ads - Everyone Connect





credit to: bunkfacenet


best?





nota pendek:


- kalau kau rajin, try search youtube T-Mobile adverts. mungkin TM amek idea dari situ.
- but, TM everyone connect ni aku rasa mantap lah. at least, ada persaingan dengan adverts Petronas.
- marilah orang-orang seni berkarya. aku suke. :)
- Mascara ada event 6 Februari. dari dulu aku teringin nak pergi.
- Frinjan pun baru lepas buat kat Shah Alam. tak pergi gak. T_T
- sila percaya, aku suka dengar orang baca puisi.

Read more...

review

AJL dah abes. semua pun tahu Aizat menang. errmm... aku dah google lirik lagu tu. because of Yasmin Ahmad, aku terima je lah. sebab personally, aku memang tak berkenan ngan budak laki si penyanyi tu. haihsss.

oh, nasib baik FT menang jugak. walaupun dapat nombor 3. Yuna? i love her song. dari dulu pun aku suka music dia. cuma bila masuk ke mainstream, tah pasal ape macam dah tak berapa perasan pulak. aku ada full album masa dia still indie. macam lagi best kot layan yang tu.

aku review berdasarkan apa yang aku dengar jer lah ye. tak payah nak marah ke ape, pasal aku bukan music industry punye orang. dan dengan streaming live TV3 yang boleh tahan sakai jugak adalah potong mood. geram jer aku tadi yer.

yang lain-lain tu rasa pun ok jugak kot dorang nyanyi. majoriti pun dari reality show kan. cuma Tomok kot tune cam ke laut plak. Misha Omar aku tak dapat tenguk dia perform, tapi dapat dengar dari hotfm. sedap juga la..

cuma disebabkan ni adalah Juara Lagu, yang majoriti tenguk lirik dan melodi. kita tenguk lirik sang juara...


Malay Version by Aizat

Aizat - Pergi

Sayu terpisah
Hikayat indah kini hanya tinggal sejarah
Berhembus angin rindu
Begitu nyamannya terhidu wangian kasihmu
Hujan lebat mencurah kini
Bagaikan tiada henti
Kaulah laguku kau irama terindah
Tak lagi kudengari
Kau pergi.. pergi..
Sepi tanpa kata
Terdiam dan kaku tak daya kau kulupa
Apa pun kata mereka
Biarkan kenangan berbunga di ranting usia


English Version By Pete Teo

Pete Teo - I Go

So long, fare thee well
The dancer and the dancing days have taken leave and fell
So turn down this bed of stone
Quench me with the deadly nightshade from the rose that you belong

The long December rain is falling now
Running down on streets to nowhere
Music is my life you're my sweetest nightingale
But I can't hear it here no more
And I go
I go

Hush now, don't shake or break
Words have fallen silent like soldiers to the grave
No matter what they do or say
Lay me on the sleepy meadow by the tracks upon your face

--------------------------------------------------------------------------------------------


aku tak tenguk Talentime lagi. kena tenguk lah kot lepas ni. hurmm... dah lah.

Read more...

Bercinta

>> Sunday, January 10, 2010




Benarkan ku 'tuk berbicara...
Bicara terus ke hati mu.. Hati mu..
Hati yang penuh rasa ragu
Jangan terus pergi
Tanpa mendengar ku
Mungkin mudah
Untuk kau terus berlalu
Nanti dulu
Berikanlah waktu
Untuk aku, untuk kamu

Ingatkah lagi waktu kau bersama ku
Kaku aku melihat mu
Lidah kelu sedangkan aku
Mahu kau tahu
Aku cinta pada mu
Benci pada mu
Cinta pada mu

Ke tepi lihat ku berlalu
Pasti itu yang terbaik untuk ku
Tiada lagi mahu ku tahu
Tentang hidup kamu
Tentang mati kamu
Aku tahu
Engkau tahu apa yang mata ku tahu
Apa yang kau tunggu
Mahu aku buka pintu?

Ingatkah lagi waktu kau bersama ku
Kaku aku melihat mu
Sedang aku mahu kau tahu
Dengar kata ku
Aku cinta pada mu
Benci pada mu
Cinta pada mu

Sakitnya aku
Membenci kamu
Sakit lagi mencintai mu
Dan aku pergi
Tapi kembali
Benci aku mencintai diri mu
Ku benci... Kamu
Ku cinta... Kamu

-------------------------------------------------------------------------------------


tetiba semangat dengar lagu FT yang ni. aku ada full album dia yang sampai syurga kot. takdelah dengar sangat, but few songs aku suka lah suara dia. tak kira lah pakcik ni over sket time performance. suara mantap!

kalau lah aku lelaki kan... confirm belajar main gitar plus kot suara sedap sket.. husky2 gitu. pehtu nyanyi. hahahaha! apeke motif dok melayan budak-budak buat cover kat youtube terus jadi gini ko ni ben? *gilo!*

ok lah, so lagu ni jadi next favourite songs dari FT. sebelum ni aku suka sampai syurga dengan cuba. kena burn cd ni... nak dengar dengan JoJo. ngeeeehhhh!

Read more...

wohooooo!

>> Saturday, January 09, 2010

aku takde ape nak cerita. cuma, aku terjumpa satu lagi youtube yang aku rasa macam best. dan yang bestnye, kali ni budak perempuan pulak. mungkin pada orang biasa-biasa kot. tapi, aku cam suke je dia nyanyi. this is the link: syamiaz


arrr... aku terjumpa link dia masa jenguk video anastahir. owh, dia pun ada compose lagu jugak. memang talented la budak ni... rasa suara dia sesuai dengan lagu sedih-sedih sikit kot. aku tak pernah dengar pulak lagu ST12 yang dia cover tu. agak sedih lah lagu ni. sesuai dengan suara dia...


aku nak tulis lagi, tapi takde ape cerita. nanti-nanti lah sambung lagi. :)

Read more...